UMF

MEDPRACT- Platforma de practică medicală de specialitate

Screenshot 2021 02 26 at 09.04.28                        
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Simbol copac cu beneficii

MEDPRACT- Platforma Practică medicală de specialitate

 

Platforma MEDPRACT-Practică medicală de specialitate

 

Practica medicală de specialitate

Practica medicală de specialitate este o activitate didactică obligatorie în curriculum-ul Facultății de Medicină, începând cu anul I și până în anul V.
Conform Planului de învățământ, numărul de ore de practică de vară este diferit pentru fiecare an de studiu.

Practica de specialitate se desfășoară pe o perioadă de maxim 4 săptămâni, timp de maxim 8 ore/zi, iar îndrumătorii de practică medicală de specialitate trebuie să fie medici specialiști.

Convențiile de practică vor fi semnate de partenerii de practică (medici de familie / manageri de spitale), de către managerul instituției unde se efectuează practica, șeful secției și medicul îndrumător/tutorele de practică, de către student și apoi de reprezentantul UMF și trebuie depuse în original la Decanatul Facultății de Medicină.

Practica medicală de specialitate este notată cu calificativul admis/respins de către o comisie numită de către Consiliul Facultății de Medicină.

Partenerii de practică din cadrul proiectului MEDPRACT

1. Spitalul Regina Maria din Cluj-Napoca (partener de practică pentru specializările Medicină și Asistență Medicală Generală) face parte din REȚEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA “Vrem să stabilim cel mai înalt standard în serviciile medicale private din România, bazat pe cei mai buni medici, printr-un sistem solid, însufleţit de respect și grija pentru oameni.”

slide cluj spital 1440x500

https://www.reginamaria.ro/spitale/spitalul-cluj 

2. Spitalul Humanitas (partener de practică pentru specializările Medicină și Asistență Medicală Generală) “Principala noastră preocupare este ca șederea pe durata spitalizării la Spitalul Humanitas să fie o experiență cât mai plăcută și lipsită de stres, diferită de cea existentă în alte spitale din Cluj”.

humanitas

http://www.spitalhumanitas.ro/ 

3. Centrul de radioterapie Amethyst (partener de practică pentru specializarea Medicină)

„Ne străduim să fim piatra norocoasă, “amuleta” pacienților cu cancer din întreaga Europa, în vindecarea lor cu succes”.

amethyst

https://amethyst-radiotherapy.ro 

4. Clinica de Pediatrie I (partener de practică pentru specializarea Medicină) - Secţia clinică Pediatrie I cu o capacitate de 85 paturi care include compartimentele de Diabet Zaharat, Terapie Intensivă, Cardiologie, Hematologie,Endocrinologie, Gastroenterologie; Compartimentul de Boli Genetice cu o capacitate de 15 paturi; Laboratoare de: Genetică;Examinări de urgenţă; Radiologie și Ecografie generală; Ecocardiografie Doppler si electrocardiografie; Endoscopie digestivă, pH-metrie esofagiană; Testul sudoraţiei – cu aparatul Nanoduct;

pediatrie 1

https://www.spitcocluj.ro/sectii-compartimente/pediatrie-1/ 

5. Clinica de Pediatrie II (partener de practică pentru specializarea Medicină) oferă servicii medicale (diagnostic şi tratament) nou-născuţilor, sugarilor, copiilor şi adolescenţilor pană la varsta de 18 ani, in următoarele domenii:Pediatrie generală, boli respiratorii, alergologie, imunologie, Cardiologie pediatrică, Diabet zaharat, boli de nutritiţie şi metabolism, Gastroenterologie şi hepatologie pediatrică, Hematologie, oncologie pediatrică, Reumatologie

pediatrie 2

https://www.spitcocluj.ro/sectii-compartimente/pediatrie-2/ 

6. Clinica de Pediatrie III (partener de practică pentru specializările Medicină și Asistență Medicală Generală) clinica şi compartimentele sale asigură, asistență medicală de varf in cateva specialităţi cheie: Pediatrie generală -patologia complexă a afecţiunilor organice multiple şi intricate, Pneumologie pediatrică -patologia acută şi cronică a aparatului respirator, Cardiologie intreaga -patologie malformativă cardiovasculară, Gastroenterologie -atat patologia de urgenţă, cat şi cea legată de afecțiuni cronice, ca: sindroame de malalbsorbție, boli inflamatorii intestinale cronice, boala de reflux gastroesofagian, Diabet zaharat şi boli metabolice,in special fenilcetonuria.

pediatrie 3

https://www.spitcocluj.ro/sectii-compartimente/pediatrie-3/ 

7. Clinica Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” (Ginecologie II) (partener de practică pentru specializarea Medicină)- Domeniul principal de activitate al clinicii este reprezentat de asistența la naștere, patologia obstetricală și ginecologică, screening-ul cancerelor ginecologice, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de internare. În cadrul aceleiași clinici, funcționează și Secția Neonatologie II, iar colaborarea strânsă cu personalul acestei secții permite asigurarea serviciilor medicale în asistența la naștere la cel mai înalt standard, cu echipe de gardă și servicii medicale asigurate 24 ore/7 zile.

ginecologie 2

https://scjucluj.ro/index.php/sectii-si-compartimente/sectii-compartimente/67-obstetrica-ginecologie-2 

8. Spitalul clinic CF (Clinica Medicală IV) (partener de practică pentru specializarea Medicină) asigura suportul pentru o paletă largă și complexă de examinări paraclinice, cum ar fi: ecografie generala, abdominală, cardiacă etc. diagnostică și intervenționala, endoscopie digestivă diagnostică și intervențională, puncții biopsii diverse, explorări funcționale și imagistice pulmonare, cardiace, renale, etc.

medicala 4

http://www.spitalulcliniccfcluj.ro/despre-spital/sectii/sectia-interne.html 

9. Spitalul de recuperare (partener de practică pentru specializarea Medicină) își propune acordarea celor mai bune servicii medicale de profil recuperare (eficiente, eficace şi de calitate) astfel încât să se realizeze îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei deservite.

recuperare

https://www.recuperarecluj.ro/despre-spital/strategia-spitalului.html 

10. Centrul medical Medstar (partener de practică pentru specializarea BFK)- „Ne-am propus să oferim clienților noștri servicii medicale complete, performante, la un înalt standard de calitate folosind aparatură medicală și de laborator de ultima generație, personal de specialitate bine pregătit și devotat”

medstar

https://www.medstar.ro/ 

11. Centrul de recuperare medicală Kinetik Artherapy (partener de practică pentru specializarea BFK)- Kinetik Artherapy este un centru de recuperare medicală prin intermediul kinetoterapiei, fizioterapiei și a masajului terapeutic. Scopul centrului este de a veni în ajutorul pacienților cu afecțiuni ale aparatului locomotor iar calitatea serviciilor este asigurată atât de profesionalismul echipei cât și de aparatura de ultimă generație de care dispune.

kinetik atherapy

https://www.kinetikcluj.ro/ 

12. Centrul medical Kinetoteam (partener de practică pentru specializarea BFK) - Centrul este dotat cu aparate de electro și hidroterapie din cea mai nouă generație cu posibilități multiple de tratament unic sau combinat. Personalizarea, individualizarea și permanenta adaptare a parametrilor de tratament sunt opțiuni importante care se pot realiza în diverse modalități pentru a satisface pretențiile cele mai înalte de eficiență și pentru a manageria cele mai diferite situații patologice.

kinetoteam

https://www.kinetoteam.ro/ 

13. Centrul de recuperare KinetoMed Therapy (partener de practică pentru specializarea BFK) – Conceptul KINETOMED a pornit la drum în toamna anului 2009 în locația din Cluj-Napoca, de pe Calea Dorobanților, fiind o colaborare de succes între doi colegi de echipă și de meserie, Claudiu Man și Mugurel Trif. În toți acesti ani, prin devotament si pasiune, s-a format o echipă de kinetoterapeuți, maseuri, antrenori personali și diverși specialiști, cu toții dedicați recuperarării și antrenării corecte a celor care fac sport și iubesc mișcarea, dar care au avut nenorocul să se accidenteze.

kinetomed

https://kinetomed.ro/ 

 

 

Platforma MEDPRACT-Practică medicală de specialitate

 

Pentru mai multe informații legate de proiect, vă rugăm accesați acest link

 

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro