Abonamente curente: baze de date full-text si bibliografice

Baze de date disponibile în reţeaua universităţii

 

Banner 300x250AP

Abonamente prin consortiul naţional ANELIS Plus

 
Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la peste 25% din informația aparută la nivel global în domeniile științelor exacte și umaniste, tehnologiei și medicinei. Este incontestabil cea mai importantă resursă informațională academică a zilelor noastre. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral. Lista de reviste in format PDF.

 
SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare științifice de la noi din țară. Cuprinde reviste și cărți de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff și Birkhäuser. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral. Lista de reviste in format PDF.


PROQUEST Academic Research Library oferă acces la textul integral și rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Pe o singură platformă online aveți acces la informații din peste 160 de domenii științifice: economie, literatură, geografie, psihologie, știință, drept, reviste și cotidiane de interes general, educație, religie, sănătate, științe umaniste, calculatoare, etc. de la edituri academice din toată lumea. Prin proiectul ANELiS aveți acces la peste 4070 de reviste de specialitate din toate domeniile științifice, dintre care peste 2800 în text integral. Lista de reviste in format PDF.

 
Platforma Oxford Journals oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Este oferită de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editură motivată de calitatea publicațiilor sale. Veți recunoaște angajamentul acestei edituri în standardele portofoliului sau de reviste însumând 211 titluri grupate în 6 discipline, din care 125 de reviste sunt cotate ISI. Lista de reviste in format PDF.

 

Cambridge Journals

Cambridge University Press

Cambridge Journals este o colectie de 380 de reviste stiintifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editura Cambridge University Press. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma online Cambridge Core

 

Nature Journals

nature

Nature este cel mai apreciat saptamanal stiintific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat in anul 1869, misiunea declarata a acestuia inca de la inceput a fost sa dezvolte publicatiile, sa examineze oportunitatile provenite din aparitia noilor tehnologii si sa ajute la cresterea audientei cititorilor sai. Nature Publishing Group publica 140 de reviste (din care 88 cu factor de impact ISI) si baze de date online din domeniile: stiintele vietii, stiinte fizice, stiinte applicate si medicina clinica.

 
Academic Search Complete - baza de date multidisciplinară cuprinzând peste 4600 de reviste cu text integral. O parte din reviste sunt cu embargo de 6 - 12 luni. Lista de reviste din domeniul medical in format PDF.

thomson_isi_small

  • Clarivate Analytics - Web of Science este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice. Disponibilă pe platforma online Web of Knowledge, oferă acces la rezumatele articolelor a peste 11,220 reviste științifice și 120,000 de conferințe științifice din 256 de discipline.
  • Clarivate Analytics - InCites -oferă o măsurare a productivității și a impactului activităţii ştiinţifice la nivel de autor, organizație și național.

Accesare: pe bază de IP UMF si cont (existent sau nou creat) - a se vedea tutorialul

https://www.youtube.com/watch?v=-VIei9MEr38&list=PLM1kuGdwRdGkEZ_bBSsQ0_18oNJh2GcrP&index=1

  • Clarivate Analytics - Derwent Innovations Index cuprinde date despre peste 14,3 milioane brevete și invenții înregistrate din 40 de țări, inclusiv România. Oferă o privire de ansamblu la nivel internațional asupra unei invenții, inclusiv noutatea, proprietarul legal și gradul de protecție.

scopus

SCOPUS Baza de date cu rezumate bazata pe citari a editurii Elsevier, continand peste 50 de milioane de referinte din 21.000 de titluri de reviste.

 

 wolSiteLogo

Platforma de cercetare Wiley Online Library ofera acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie. La sfarsitul lunii iulie 2010 a fost lansata platforma Wiley Online Library care a inlocuit platforma Wiley InterScience.
Pe platforma Wiley Online Library se regasesc 1500 reviste, peste 14,000 de carti online, sute de lucrari de referinta, baze de date si alte resurse.
Wiley Online Library ofera acces la peste 4 milioane de articole din peste 1,500 de reviste ale editurilor John Wiley & Sons, inclusiv imprinturile Wiley-Blackwell, Wiley-VCH si Jossey-Bass.

 

OVID – LWW Premier Journal Collection Plus

LWW Premier Journal Collection Plus este o combinație exclusivă de 23 de reviste premium publicate de editura Lippincott Williams și Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății, reviste clinice esențiale, relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, indiferent de disciplina lor.

 

Abonamente directe ale universităţii


Creată de către celebra editura Elsevier, Clinical Key reprezinta cea mai puternică bază de date cu conţinut medical full-text în acest moment.
Clinical Key este primul “motor de intuiție clinică” din lume. Mai mult decât un motor de căutare tradițional, ClinicalKey este construit de la elementele de bază până la conținut inteligent brevetat de Elsevier, taxonomia EMMeT

ClinicalKey asigură accesul fără egal la răspunsuri concise, de încredere, precum și conținut profund bazat pe dovezi  pentru probleme mai complexe. Acopering peste 30 de specialități medicale și chirurgicale, ClinicalKey este capabilă să ofere răspunsuri prin accesarea acestui conținut bogat și de bună calitate.

Modalităţi de access:

  • Pe bază de autentificare a IP-urilor instituţiei
  • în afara reţelei de IP instituţionale = “remote acces”, cu adresa de email instituţională (…………)

https://www.clinicalkey.com/#!/remote-access

 

DynaMed Plus este accesibilă de pe platforma EbscoHost și este o bază de date pentru medicina clinică și pentru medicul practician. Cuprinde articole structurate pentru peste 3000 de entități medicale (afecțiuni, simptome, tratamente) elaborate de specialiști cu renume la nivel mondial. Este extrem de utilă pentru rezidenți.

EBSCO a lansat o noua aplicatie pentru accesarea pe dispozitive mobile a bazei de date DynaMed. Un clip video de prezentare a acestei aplicatii este disponibil la adresa:

https://dynamed.ebscohost.com/access/mobile

 
Dentistry and Oral Sciences Source - este o bază de date care conţine descrieri bibliografice si abstracte ale articolelor din peste 300 de reviste si din zeci de monografii. De asemenea, o colecţie fără precedent, care pune la dispoziție textul integral pentru multe reviste importante si pentru zeci de monografii. Colecția cuprinde peste 250 reviste cu text integral, printre care se regăsesc multe titluri de importanţă majoră pentru această disciplină.

este instrumentul de cercetare cel mai util pentru specialiștii din domeniul nursingului și al profesiilor medicale conexe, prin intermediul căruia utilizatorii beneficiază de acces full-text rapid și facil la reviste științifice de vârf, fișe de evidențe medicale, sinteze și alte materiale informative. CINAHL Complete conține aproximativ 5 milioane de înregistrări, indexează mai mult de 5400 de reviste și furnizează textul integral pentru peste 1400 de reviste din baza de date CINAHL. Baza de date este disponibila pe platforma EBSCOhost (http://search.ebscohost.com)

 

 
Thieme E-books Collection  conține peste 100 de cărți de referințe și manuale în domeniul medical și disciplinele preclinice. Lista de titluri - vezi anexa

  
Baza de date Micromedex de la Truven Health Analytics are mai multe componente, din care sunt abonate în prezent Drugdex, Drug-Reax și Diseasedex (numarul de licente este 2 - 5 utilizatori simultan). Aceste componente furnizează informație specifică, de cea mai înaltă calitate, privitoare la diferitele medicamente, compuși chimici și reacțiile acestora, precum și la un număr impresionant de boli și simptome.

 


Baza de date Cochrane este disponibilă de pe platforma Wiley Interscience. Este cea mai importantă resursă pentru medicina bazată pe dovezi, cuprizând peste 6000 referate sistematice și peste 600.000 de încercări clinice. Este cu text integral, indexată după domenii, autori și cuvinte cheie.

http://www.cochranelibrary.com/

 

embase new logo
EMBASE
 de la Elsevier Life Science Solutions este cea mai vastă bază de date biomedicală internaţională pentru cercetători din domeniile biomedicale. Aceasta permite urmărirea şi preluarea de informaţii precise cu privire la medicamente şi boli, de la studii preclinice până la informaţii toxicologice critice. Embase conţine peste 28 de milioane de înregistrări indexate din peste 8300 de reviste începând cu 1947, dintre care peste 2500 de reviste care nu sunt cuprinse în Medline. Începând cu 2009, Embase include de asemenea rezumate de conferinţe, indexând peste 1000 de conferinţe care acoperă 300.000 de rezumate anual.

 

European Pharmacopoeia Online

Farmacopeea Europeană (Ph. Eur.) defineşte cerinţele privind compoziţia calitativă şi cantitativă a medicamentelor, testele care trebuie realizate asupra medicamentelor şi asupra substanţelor şi materialelor utilizate pentru producerea acestora.

 

 AccessPharmacy include 45 de manuale, monografii de medicamente, referințe care sunt esențiale pentru educația in farmacie, inclusiv editia curenta completa a celei mai importante lucrari de farmacoterapie disponibila în prezent, DiPiro’s Pharmacotherapy: A Pathophysiologic Lista completa a titlurilor disponibile in AccessPharmacy se gaseste la : http://accesspharmacy.mhmedical.com/readings.aspx#tab=1

 

 

 

E-books

 

Cărţi cu acces online, la peste 200 de titulri. Le puteţi accesa în cadrul bibliotecii. În acest scop, vă rugăm să vă adresaţi bibliotecarilor de la Serviciul de relaţii cu publicul (etaj IV – str. Victor Babeş; Biblioteca Haşdeu). Lista de titluri anexată.

Accesat de 56348 de ori