Joi, 02 Aprilie 2020 16:30

Anunţ important privind materialele didactice online

Dragi colegi studenți,

Începând cu data de 2 martie 2020 conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a decis comutarea pe platforma Microsoft Office a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus.

Continuarea online a activității didactice a însemnat un efort și o mobilizare deosebite a conducerii universității și a întregului corp academic.
Apreciem și vă mulțumim pentru adaptarea foarte rapidă și pentru contribuția constructivă pe care cei mai mulți dintre dumneavoastră ați avut-o la trecerea în mediul virtual a activității didactice.

Aducem însă în discuție utilizarea materialelor didactice existente pe platformă, de orice fel ar fi acestea: cursuri/lucrări practice pdf, manual, prezentări de caz, înregistrări ale activități în timp real, etc. Acestea pot fi consultate pe platformă oricând doriți să le revedeți. Una este însă accesul nelimitat la aceste materiale pe platformă, și cu totul altceva distribuirea lor în afara universității (youtube, grupuri de discuții în afara platformei, altele) fără a avea acordul institutional și pe acela al autorilor. De altfel, acest aspect este menționat în Codul De Conduită Studenţească Universitatea De Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca (Hotărârea de Senat nr. 11 din 26 septembrie 2019), în care se prevede la Secțiunea Corectitudine şi integritate academică faptul că “înregistrarea audio-foto-video cursurilor sau a lucrărilor practice, precum şi distribuirea în afara Universităţii a materialelor de studiu puse la dispoziţie de cadrele universitare, este strict interzisă fără acordul scris al persoanei care susţine respectivul curs/lucrare practică, al eventualilor pacienţi care apar în material etc.”. 

Prin urmare, vă invităm să vă respectați angajamentele luate prin semnarea codului mai sus menționat. De asemenea, solicităm acelor studenți care au distribuit materiale didactice în spațiul public să retragă, în termen de 24 ore de la primirea prezentei înștiințări, de pe youtube.com, toate înregistrările și montajele făcute publice.

Conducerea universităţii

Accesat de 6346 de ori

Selecție - anunțuri