Marți, 28 Septembrie 2021 14:26

Mesajul rectorului la început de an universitar

Stimate cadre didactice, dragi studenți,
Anul universitar 2021-2022 aduce bucuria unui nou început, dar și noi provocări, iar conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanţa academică în formarea studenților în condiții de siguranță pentru întreaga comunitate - studenți, cadre didactice și personal administrativ.
Datorită specificului învățământului medical, în care contactul cu pacientul este esențial, a disponibilității vaccinării și a faptului că, în mare parte, comunitatea noastră academică este vaccinată, Senatul Universității a decis ca anul universitar să înceapă cu prezența fizică a studenților, menținând și posibilitatea desfășurării online a unor activități didactice care se pretează la acest tip de educație.
Respectarea cu strictețe a tuturor protocoalelor epidemiologice este însă esențială pentru a ne putea continua activitatea normală, având în vedere că ne aflăm în plin val epidemic. Situația epidemiologică va fi analizată de Consiliul de Administrație în fiecare vineri și eventualele modificări vă vor fi aduse la cunoștință în timp util.

Stimați colegi,
În ultima perioadă, ne-am confruntat cu o situație cu totul aparte, un moment unic în istoria universității, dar ne-am adaptat și am găsit împreună calea potrivită pentru a merge mai departe, chiar dacă nimeni nu a fost vreodată pregătit să trăiască, să muncească și să formeze caractere în vreme de pandemie. În calitate de specialiști în sănătate, noi am înțeles imediat care pot fi efectele acestei pandemii și ne-am mobilizat cel mai rapid astfel încât să evităm eventualele consecințe tragice. Chiar dacă, la început, am fost cu toții copleșiți de multitudinea de restricții și schimbări, am fost responsabili și solidari.
Iată-ne acum, la începutul unui nou an universitar, cu o nouă generație de studenți care își încredințează visurile și speranțele în mâinile noastre. Suntem pregătiți și entuziaști să le oferim un parcurs educațional de calitate astfel încât, la finalul studiilor, să îi putem privi în ochi și să fim încredințați că ne-am făcut datoria așa cum se cuvine. Iar pentru asta, stimați colegi, vă mulțumesc și vă asigur de sincera mea considerație.

Dragi studenți,
Suntem foarte bucuroși să vă avem din nou alături de noi, în campusul universitar. După un și jumătate de învățământ online și hibrid, am așteptat cu nerăbdare ziua în care să însuflețiți din nou amfiteatrele și laboratoarele universității și în care să puteți descopri toate oportunitățile pe care vi le oferă minunatul nostru oraș, Cluj-Napoca.
Ne dorim foarte mult ca majoritatea activităților didactice să se desfășoare prin interacțiunea directă dintre profesori și studenți, în laboratoare și la patul pacientului. Pentru ca acest lucru să se poată desfășura în siguranță pentru întreaga comunitate universitară, este esențială respectarea disciplinei academice, a protocoalelor epidemiologice și, mai ales, este esențial pentru toți să înțelegem importanța vaccinării.
Vom fi alături de voi și veți fi prioritatea noastră. Succesul vostru este esențial pentru universitate. Întreaga comunitate academică rămâne neclintită în misiunea noastră de a va oferi o educaţie medicală la cele mai înalte standarde, în condiţii de siguranţă.

Vă doresc tuturor un an universitar cât mai bun, cu rezultate deosebite! Mult succes!

Rector,
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Accesat de 803 de ori

Selecție - anunțuri