Rezidențiat 2019

Rezidențiat 2019

Ministerul Sănătății organizează duminică, 08 decembrie 2019, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

 

Repartizarea candidaților

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 17, 18 și 19 decembrie 2019 prin teleconferinţă, începând cu ora 9:00. Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. La repartiție se pot prezenta candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

 • Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate, iar împuterniciții și procura notarială.
 • Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de acces în sala în care se organizează repartiția - NU poate fi depășită capacitatea sălii !
 • Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pentru a permite accesul următorilor candidați.
 • Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.
 • Candidații și însoțitorii acestora sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori.
 • Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, candidații sunt rugați să se asigure că ajung în timp util la repartiție.
 • Potrivit metodologiei de concurs "Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs."

IMPORTANT:

Candidaţii de la Domeniul MEDICINĂ care doresc să aleagă loc în specialitatea CHIRURGIE ORALĂ ȘI MAXILO-FACIALĂ
În conformitate cu prevederile Ordinului 1509/2008 cu modificările și completările ulterioare, acești candidați trebuie să dețină licență în medicină și licență în medicină dentară/stomatologică. La momentul alegerii vor prezenta OBLIGATORIU comisiei de alegere cele 2 licențe în original și copie SAU copii legalizate ale celor două licențe. Copiile / copiile legalizate vor rămâne la comisie.

Programul de desfășurare a repartiției va fi:

 • marți, 17 decembrie 2019 - începând cu ora 9:00 – domeniul farmacie
 • marți, 17 decembrie 2019 - începând cu ora 13:00 – domeniul medicină dentară
 • miercuri, 18 decembrie 2019 - începând cu ora 9:00 – domeniul medicină
 • joi, 19 decembrie 2019 - începând cu ora 9:00 – (continuare) domeniul medicină
     

Lista locațiilor în care se organizează repartiția

 

 

Clasificarea finală a candidaților - Concurs de rezidențiat - 08.12.2019

 

Grile corecte

Domeniul Medicină

Domeniul Medicină Dentară

Domeniul Farmacie

 

 

Contestații privind răspunsurile corecte

În conformitate cu articolul 20, pct. (1) din Ordinul nr. 1670/1 Noiembrie 2019 de aprobare a Metodologiei pentru desfășurarea concursului de rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 8 Decembrie 2019, vă comunicăm faptul că eventualele contestații privind răspunsurile corecte pot fi depuse de către candidați la sediul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, str. V. Babeș nr. 8, parter, până în data de 9 decembrie 2019, ora 16:00.

 

Concursul de rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 8 decembrie 2019, va începe la ora 10:00. Repartizarea pe săli a candidaților înscriși o regăsiți în linkurile de mai jos.
 
Intrarea candidaților în sală se va face începând cu ora 8:30, până la ora 9:50.
Intrarea în sală se face pe baza cărții de identitate sau a pașaportului, în termen de valabilitate.

 

   

 

Înscrierile se fac prin TOATE direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 07-19 noiembrie 2019 inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: luni-vineri: 9:00-16:00, respectiv sâmbătă: 9:00-14:00.

 

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

 

Pentru mai multe informaţii privind locurile, posturile, metodologia de concurs, tematica şi bibliografia, vă rugăm accesaţi linkul următor: https://rezidentiat.ms.ro/ .